top of page

Orgaan Massage(Visceraal Therapie)

 

Hier kunt u de grondlegger van Visceraal Therapie, de osteopaat Barral, aan het werk zien. Zijn uitvoerige onderzoeken en research in therapie effecten hebben de deuren geopend voor nog meer diepgang in osteopathie, meer zachtheid in de manuele chiropaxie en meer volledigheid in de fysiotherapie.

 

U kunt zien dat het onderzoek anders is dan een normaal medisch onderzoek, en gebruik maakt van de signalen van het lichaam.

Het lichaam knuffelt de bindweefsel verkleving altijd uit bescherming en zal dit tijdens het onderzoek laten zien.

 

De therapie is zacht en maakt gebruik van de natuurlijke functies van lichaamsweefsels. Er zijn geen harde manipulaties, maar alleen mobilisaties waarin gewacht wordt tot het lichaam zelf loslaat.

 

Het is een gegeven dat verklevingen rondom of problemen met organen altijd klachten geven in andere weefsels en structuren.

Het is inmiddels duidelijk dat bijvoorbeeld mentale activiteit, emotionele activiteit, weggestopte gevoelens of onverwerkte gebeurtenissen of traumas een diepe impact hebben op lichaamsweefsels.

 

Door de Orgaan Massages bevrijden we de onder andere de opgeslagen energie in de bindweefsels, maken de verklevingen los rondom organen, gewrichten of zenuwen en bevorderen de natuurlijke harmonie tussen weefsels.

 

  

bottom of page