top of page

Take Compier

praktijkeigenaar

 

Fysio Therapeut

Cranio-Sacraal Therapeut

Dry-Needling Therapeut (incl. aangezicht en kaak) 

Viscerale Therapeut i.o.

​

Mijn naam is Take Compier.

Ik ben eigenaar van Fysiotherapie praktijk GoWell - Almere

gesitueerd aan de Arubapier 35. 

Al meer dan 20 jaar geef ik fysiotherapie en (holistische) psycho-somatische zorg. 

Ik neem lekker de tijd voor u, zodat uw hele verhaal verteld kan worden en u zich prettig en op zijn/haar gemak voelt. Persoonlijke aandacht is, mijns inziens, zeer bevorderlijk voor het effect en de diepte van de therapie.

Van oog tot oog , en van hart tot hart contact, zodat de hele context van het verhaal gezien en gehoord wordt. Alles wat de mond vergeet te vertellen, wordt nog wel verteld door de non-verbale communicatie. 

Soms moeten we samen de touwtjes bij elkaar knopen, wat heeft met wat te maken. Is er sprake van stoornissen in organen, hormonen, zenuwen?

Is er een trauma aan voorafgegaan? Ben je ergens allergisch voor? Veel mensen die klachten hebben, zijn onvolledig onderzocht, zo blijkt. Daarom neem ik graag de tijd om eens goed te luisteren en wat vragen te stellen, zodat als we aan de slag gaan, we kunnen inzoomen op de wortel van de klacht.

 

Holistische kwaliteit van therapie, emotionele veiligheid en persoonlijke zorg voor de klant staan voorop.  Ik zie de mens als een complex geheel, waar alles met elkaar verbonden is, lichaam, geest en uiteraard de ziel. 

 

Ik gebruik in mijn therapie het lichaam om bij de geest uit te komen.

Het zal u fascineren en verbazen wat uw lichaam en uw geest spontaan voor uw genezingsproces kunnen doen, als u ze de kans geeft.

Het lichaam is de spreekbuis van het hele wezen, maar het is ook een fantastische spiegel.

Het is niet altijd noodzakelijk de geest erbij te halen, of de emoties te ervaren, voordat het lichaam zich kan herstellen.

Veel processen gaan zonder woorden.

Het is heel mooi en respectvol hoe een lichaam zichzelf kan balanceren en corrigeren.

Diepe ontspanning kan net datgene zijn dat u nodig hebt.

Spieren, organen, hormonen, emotie, mentale activiteiten, en de ziel zijn verbonden en afhankelijk van elkaar. We dienen de wortel van de pijn en functiestoornissen van het lichaam te onderzoeken, en niet alleen de symptomen te bestrijden.

Alle bovengenoemde structuren reizen hun lange reis samen met elkaar in hetzelfde voertuig, als het ware.

Spierpijn is niet altijd alleen spierpijn.

Maagklachten geven niet alleen klachten aan de maag, en de maag geeft niet alleen klachten aan de maag, als u begrijpt wat ik bedoel. 

Stress wordt opgeslagen en moet er ergens weer uitkomen. En als het er niet uitkomt, zal een van de structuren de last moeten dragen. Soms is stress niet gerelateerd aan emoties of druk zijn, maar is de stress door de voeding of de fascia verklevingen van binnen.

Uit het lood geslagen zijn, burn-out of depressie geven ook fysieke klachten.

 

Ik heb mij naast Fysiotherapie gespecialiseerd in Dry-Needling therapie.

Het is een zeer "to the point" therapie (letterlijk) en behandelt rechtstreeks in de storende spierknoop. Een snelle vorm van Triggerpoint release is mogelijk en soms al binnen 1-2 behandelingen kunnen klachten verdwijnen. Bij de meer chronische klachten (>3 maanden) zullen er meer sessies nodig zijn om de spierketen fascie te openen en de doorbloeding te normaliseren.

Cranio-Sacraal therapie, met zijn zachte aanraking en 'unwindings', is een fantastische ervaring en een zeer prettig middel om storingen die door onze geest, ervaringen en emoties worden achtergelaten te benaderen en op te lossen.

Met Visceraal therapie specialiseer ik mij in het oplossen van de storingen die ontstaan doordat organen, zenuwen en/of vliezen verkleeft raken in het bindweefsel. Zo resetten we de chemische en hormonale balans en opent het de mogelijkheid voor het lichaam om de processen goed te laten functioneren.

Door Neuro-Systeem Mobilisaties gebruik ik zachte mobilisaties van zenuwen en de schedelstructuren om zaken zoals neurologische uitstralingen, hoofdpijn, voorhoofdsholte onstekingen (sinusitis), trigeminus neuralgie en migraine te behandelen.

Zo kan ik op bewegingsapparaat niveau, met al zijn spieren, botten en kapsels, maar ook op orgaan niveau en op zenuw niveau ingrijpen.

Soms is de obstructie of storing vanuit de psychische of emotionele kant het meest krachtige aangrijpingspunt om tot structurele effecten te komen. Als u bij mij onder behandeling komt, zullen we samen de beste route uitstippelen.
Ik ben geregistreerd Fysiotherapeut bij het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en ben opgenomen in het Centraal Kwaliteits Register (CKR) van Nederland. Vanaf 2012 ben ik niet gecontracteerd bij zorgverzekeringen. Controleert u uw zorgpolis op de vergoeding.

Fysiotherapie duurt doorgaans 30 minuten, en kan desgewenst of indien noodzakelijk uitgebreid worden met de specialisaties, dan duurt een sessie een uur. Als u aanvullend verzekerd bent, worden de fysiotherapie zittingen naargelang uw polis vergoed.   

bottom of page