top of page

THERAPIE VORMEN

 

In Praktijk Gowell zijn er verschillende disciplines aanwezig om je verder te helpen en te ondersteunen in je proces.

 1. Een zuiver fysieke aanpak, waar we de weefsels aanpakken om de symptomen en fysiek oorzaken weg te halen.

 • We gebruiken Fysio Therapie (hands-on)

 • Triggerpoint Therapie

 • Dry-Needling (openen van triggerpoint spierknopen met acupunctuur naaldjes)

 • Mobilisaties

 • Massage

 • etc. 

 

  2.  Een meer diepere aanpak, waar we de organen en vliezen behandelen die voor veel problemen in alle andere structuren en weefsels kunnen zorgen. Die aanpak kijkt ook naar de minder bekende oorzaken in het lichaam, zoals interne verklevingen, de schedel, mond en kaak, het ruggemerg en zenuwen.

 • Neurale Systeem Manipulatie behandelt de hersenvliezen bijvoorbeeld, en deblokkeren zenuwen in armen, billen en benen.

 • Visceraal (Orgaan gerichte) Therapie behandelt organen in de borst, buik en bekkenbodem.

 • Holistische Massage Therapie behandelt via het lichaam de weg terug naar het thuiskomen en beleven van het lichaam.

 

  3.  Wanneer psycho-somatiek de oorzaak is van de klachten of de klachten onderhouden of verergeren,

dan gebruiken we meer psychosomatische methoden.

 • Cranio-Sacraal Therapie behandelt voornamelijk klachten met stress, burn-out, of emotionele grondslag.

 • Alternatieve Psycho Therapie behandelt met veel structuur de psychologische achtergrond van de klachten.

 

Deze pagina geeft een beeld van wat elke therapie is. Onder de subpaginas kunt je dan specifiekere informatie vinden over elke therapie.

Klikt u op het plaatje van de desgewenste therapie voor verdere uitleg. U kunt ook doorbladeren naar de VIDEO afdeling, waar met korte filmpjes uitleg wordt gegeven, zover dat kan.

Natuurlijk is het verstandig als je Gowell zorgteam wilt vragen welke therapie het best bij je zou passen, of welke route de meest heilzame zou zijn.

 

Fysiotherapie

Fysiotherapie houdt zich bezig met alles van het bewegingsapparaat.

Van spieren tot het diepe weefsel, botten, gewrichten, zenuwen en slijmbeursen.

Fysiotherapie ondersteunt en herstelt processen die vertraagt verlopen, begeleidt fysiologische processen in revalidaties en herstelt de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen.

 

In Gowell zijn we gespecialiseerd in de moeilijkere problematiek, waar we vaak verder moeten kijken dan de neus lang is.

Door de organen, hersenvliezen en de zenuwen erbij te betrekken en deze op onze eigen manier te mobiliseren, kunnen veel langlopende klachten opgelost worden. 

Door de mens als wezenlijk geheel van geest en lichaam te zien, is onze aanpak vaak erg gewaardeerd, aangezien we alles kunnen behandelen van zuiver fysieke problemen tot psychosomatische tot psychische problematiek.

Visceraal therapie (orgaanmassage)

Orgaan Massage behandeld verklevingen en restricties in bewegelijkheid van de organen. Veel klachten in armen en benen, hoofd en rug zijn orgaan gebonden, terwijl we kunnen zien dat wervels blokkeren en spieren spanning geven, ligt de oorzak in de viscera van binnen.

Bij de Viscerale Therapie onderzoeken en behandelen we ook de wervelkolom, het bekken en de gewrichten (hard frame), die de inwendige organen omgeven. Zo leggen we diagnostisch een link tussen enerzijds de fasciën rondom de inwendige organen en anderzijds het hard frame. We hebben de mogelijkheid om beide te behandelen. De technieken blijken namelijk niet alleen effectief in de behandeling van restricties in de fasciën rondom de organen, maar ook in de behandeling van de structuren van het hard frame. Op deze manier kunnen we een harmonieus bewegend orgaansysteem in het lichaam tot stand brengen.

Cranio-sacraal therapie

Meestal wordt Cranio gebruikt om de emotionele laag te bereiken en te behandelen.

Indien deze laag geen problemen geeft, is Cranio zeer goed voor een diepe algehele ontspanning, meer nog dan een massage.

Aangezien het hele bindweefsel lichaam ontspant door de zachte aanrakingen en rustige behandeling, kunnen alle weefsels ontspannen en beter doorbloeden.

Cranio therapie gaat verder dan fysiotherapie en massage en maakt gebruik van de FASCIA - het bindweefsellichaam - waar alle ervaringen, elke beweging ooit gemaakt, elke emotionele ervaring en elk mechanisch of chemisch proces heeft plaatsgevonden.

Door lichaam, geest en ziel samen te openen, kan de expressie van de onderliggende restrictie duidelijk worden.  

 

Neurale Systeem Manipulaties 

NSm werkt op de perifere zenuwen en hersenzenuwen. Het verglijden van zenuwen door de armen en benen, het wegnemen van verklevingen daarin, en het mobiliseren van het ruggemerg door de wervelkolom heen, maakt dat veel tintelingen en klachten van bijvoorbeeld Carpaal Tunnel Syndroom, Whiplash, hoofdpijn, spit, Multiple Sclerose en dergelijke, maar ook schouderklachten of knieklachten behandeld kunnen worden.

 

Het doel van Neurale Systeem Mobilisaties is het bewerkstelligen van herstel van de normale, gezonde beweeglijkheid van de fascie (bindweefsel) rondom schedel, de craniale zenuwen en de perifere zenuwen door toepassing van subtiele manuele technieken. De behandeling geeft een verbetering van functie en beweeglijkheid van deze structuren om zo een optimale balans tussen belasting en belastbaarheid te creëren.

Holistische Massage 

Holistische Massage Therapie is een behandeling die gericht is op bewustwording, welke tot inzicht en uiteindelijk heling kan leiden op fysiek, psychisch, emotioneel, sociaal en spiritueel niveau.

Massagetherapie nodigt uit, om met volle aandacht en zonder oordeel, in het hier en nu te voelen en te ervaren.

Alternatieve Psychotherapie
(middels Cranio-Sacraal Therapie)

Alternatieve psychotherapie dmv Cranio Sacraal ingeleide herbelevingen of psycho-somatische verwerkingis een zeer werkzame vorm van psychotherapie. 

Het gebruikt technieken en methoden uit verschillende stromingen en neem het best van allemaal. 

Het is een integrale therapie, waar niet alleen via de normale psychologische manier gesproken wordt met de klant, maar waar op holistische wijze en met respect voor bijvoorbeeld familie systemen en de inpact op het lichaam van psychische traumas de spreekwoordelijke knoop wordt opgezocht.

Het geeft je inzicht in je problematiek en zoekt naar uitwisseling op je belevingswereld. Bovendien voorziet het in praktische en gebruiksvriendelijke handvatten, waardoor je je leven weer die wending kunt geven die je wenst. Het helpt je om problemen tot aan de kern op te lossen, waardoor blokkades die leiden tot klachten, opgeruimd kunnen worden.

Workshops

 

Soms organiseren we workshops of introducties van neven therapie vormen.

Het is leuk om mee te doen. 

Iedereen is welkom.

bottom of page