top of page

      WORKSHOPS    

 

CRANIO WORKSHOP:         

 

 

Eens in de zoveel tijd geeft Take Compier (gecert. craniosacraal therapeut via Upledger) een workshop: 

"Cranio-Sacraal - doe het zelf" in Gowell Fysiotherapie Almere.

 

Maximaal zullen er (3x2=) 6 deelnemers aanwezig zijn. Je kunt een vriend(in) meenemen, of alleen komen.

De sfeer is ontspannen en al snel vormt er zich een groepsgevoel, waarbij niets moet en alles kan.

 

Er wordt in workshop 1 geoefend met aanraken, neutraal blijven, en de 'UNWINDINGS' worden uitgelegd.

Er wordt op elkaar geoefend. 

In workshop 2 wordt er geoefend met het lokaliseren van 'bindweefsel cysten', gebieden waar spanning wordt vastgehouden. Dit zijn gek genoeg vaak niet de gebieden waar pijn wordt ervaren, maar waarbij wel het bindweefsel als een spin in een web voor problemen zorgt. Er wordt begonnen met het visueel lokaliseren en het opzoeken van de zogenaamde cyste. 

In workshop 3 wordt er geoefend met de 'listening', de manier van aanraken waarbij het lichaam van de aangeraakte een beweging inzet die leidt naar het lokaliseren van bindweefsel cysten. Dit kunnen fysieke spanningsvelden zijn of emotionele cysten. Er wordt begonnen met het aanraken van de emotie en het begeleiden van de aangeraakte om bij het gevoel te komen.

 

Als afsluiting van elke workshop wordt er bij 1 deelnemer door Take zelf een behandeling gegeven, geassisteerd door alle andere aanwezigen. Dat zijn heel veel handen op een lichaam en het is bijzonder om mee te maken wat dit met een wezen kan doen. 

 

Kosten per workshop zijn 40 euro p/p

Lokatie: praktijkruimte van Gowell Fysiotherapie Almere

Arubapier 35

 

Workshops worden aangekondigd op deze webpagina, als je je in wilt schrijven, schrijf een mailtje met naam en welke workshop niveau je wilt volgen.

 

 

bottom of page